Några tips inför din flyttstäd i Kungälv

Om du funderar på att städa själv, istället för att anlita en flyttstädfirma Kungälv, så finns det mycket du behöver tänka på.

I köket finns det mycket som behöver rengöras, bl a fläkten och ugnen. Det kan vara bra att börja med spishällen. Om det sitter brända matrester på spishällen, funkar ett rakblad alldeles utmärkt. Ugnsluckan monterar du enkelt av genom att lossa en liten spärr.

Montera även av gallret på ugnens sidor för att underlätta rengöringen. Glasrutan kommer du åt genom att lossa två små skruvar. Fläkten är ett annat utrymme som behöver öppnas.

Använd hett vatten vid flyttstäd

Här finns bland annat ett filter som behöver rengöras. Ett hett tips är att använda just hett vatten. Till exempel måste fläktfiltret ligga i hett vatten för att fettet ska lösas upp. Ibland behöver fläktfiltret bytas ut. Om det är väldigt mjukt och poröst kan det vara dags att byta ut filtret. Nästa steg är kyl och frys. Det som är viktigt att tänka på det här är att plocka ur allting som finns. När vi har gjort det så stänger vi av strömmen.

Sedan är det bra om vi lämnar kyl och frys lite öppet annars kommer det börja lukta lite illa. Det är viktigt att torka både in och utvändigt på alla handtag luckor och dörrar. Ett tips är att plocka av draglådorna för att lättare kunna komma åt där det behövs. Det är alltså en hel del att tänka på. Men det kan vara bra att ordna allting som en checklista så att du är säker på att du inte glömmer av något viktigt.

Glöm inte heller att tömma din brevlåda och plocka ur och tömma förråd under din flyttstädning i Kungälv. Att glömma viktiga brev i sin brevlåda är vanligare än vad man tror.​​​​​