Så kan du förbättra ditt kreditbetyg

Ibland kan det vara så att pengarna inte räcker till, så man behöver ansöka om ett lån för att få in de där pengarna. Är det så att du ansöker om ett lån, speciellt om du gör det hos en bank, så kommer det göras en UC på dig, eller en kreditupplysning som det också kallas. Ju fler kreditupplysningar som har gjorts på dig, desto mindre chans är det för dig att få ett lån godkänt i framtiden. Allt beror givetvis dock på vilken långivare du ansöker ifrån, så det kan vara så att du får lånet godkänt även om du har många kreditupplysningar på dig, dock minskar det chansen.​

Vill du endast få en UC när du ansöker om ett lån, då kan du besöka Sambla.se och jämföra lån. På så sätt tittar Sambla på många olika långivare där ute, så att de hittar det perfekta lånet för just dig. Det är Sambla som gör en UC, på så sätt behöver inte respektive bank eller långivare göra detta och på så sätt visas endast en låneansökan i din kreditupplysning, trots att du har jämfört många olika banker och långivare.

Att jämföra olika lån hjälper dig också att hitta ett bra lån som har en bra ränta och en bra återbetalningstid, som passar just dig och din ekonomiska situation. Är det så att du har det bra betalt, så kommer också ditt kreditbetyg öka. Så ju mer du tjänar desto högre kreditbetyg har du. Skulle det vara så att du har kreditkort liggandes, se till att bara ha ett kreditkort som du använder eller så få som möjligt. När en UC görs så ser man alla krediter du har och vilka belopp krediterna ligger på, så ju mindre krediter desto högre kreditbetyg får du.